Seri Haberleşme ile RGB led kontrolü (PIC16F628A)

Selam arkadaşlar, nasılsınız, bu yazımda sizlerle docklight ve virtual serial port driver programları ile projelerinizde haberleşmede işinizi güvenli ve hızlandırıcı şeylerden bahsetmek isterim.

Docklight Programı

Sizin göndermek istediğinz mikrodenetleyiciye hangi türde göndermek isterseniz(decimal, hex, ASCII) türlerde göndermek istediğiniz şeyi yazıp direkt olarak kod yazmadan program üzerinden veri gönderip veri okuyabiliyorsunuz.

Virtual Serial Port driver

Bu program ise bilgisayarınızda sanal port oluşturmanızı sağlar. Bu portlar 2 tane olup biribirine bağlıdır.örn.(COM1–>COM10) Bunun kullanımı sanalda proteus üzerinde örn bir uart haberleşmeli bir devre yaptıysak onu programımızla haberleştirmek için sanal portları birbirlerine yazdıkmı programlarımız çalışır.

Asıl konuya dönecek olursak CCS C de sıfırdan kodladığımız rgb led kontrol kodumuzu proteus üzerinde devremizi kurup docklight programından gönderdiğimiz verilerle ledin yanıp rengini değiştirdik. Videoda bu bahsettkiklerimden detaylıca değinmiş olup herşeyi sıfırdan yaptık.

Yorum bırakın